Wie zijn eigen pad volgt verdwaalt nooit

Mijn passie: begeleiden met hart en ziel

Er komt een moment in ieders leven dat je jezelf vragen stelt. Vragen over de zin van het leven: het waarom, de toekomst, de betekenis ervan. Dat is het moment dat je ziel je roept.

Op ontdekkingsreis en leren wie je echt bent

In onze maatschappij leren we van jongs af aan dat kennis belangrijk is. Kennis, denken, beredeneren en leven vanuit het hoofd. Dat is ons kompas, althans zo wordt het ons geleerd. Veel mensen lopen hier echter op enig moment in hun leven in vast. Grote kans dat dit ook bij jou ook zo is, anders was je waarschijnlijk niet deze tekst aan het lezen.

Vanaf nu kan er een wereld voor je opengaan. Je hebt de kans om je ware zelf te ontdekken en te leren wie je écht bent! Het is voor mij een eer om je bij deze ontdekkingsreis te begeleiden.
Wat is je reden om mijn website te bezoeken? Ben je misschien al gestart met de zoektocht? Heb je al een keuze gemaakt en besloten dat je het anders wilt dan voorheen?

De winst van verlies

Allerlei vragen over hoe, wat en waarom kunnen omhoog komen. Veel mensen die op zoek gaan naar hun echte ik, doen dit vanuit een emotionele, heftige (verlies)ervaring. Zoals het verlies van een baan, relatie, gezondheid en soms verlies door overlijden van een dierbare. Zo’n ervaring zet je aan het denken. Over de zin van het leven en over je eigen levenspad.
Ook ik ben vanwege verlieservaringen gaan reizen. Ondanks de moeilijke momenten, heeft me dat heel veel gebracht. De winst van verlies heb ik het genoemd. Het heeft me gemaakt wie ik nu ben. Het heeft me de begeleider gemaakt die ik nu ben.

Samen op (jouw) pad

Verlies brengt altijd onzekerheid met zich mee. Zekerheden die we dachten te hebben, vallen weg. En dan? In die onzekerheid krijg je al snel het gevoel dat je de controle verliest. Dat je jouw leven niet meer in eigen hand hebt. Ineens weet je het niet meer. Daarin sta ik graag naast je en loop ik een stukje met je mee.

Samen bewandelen we jouw pad en zoek jij de richting die goed voor je voelt. Ik stel hierbij vragen: open, eerlijk en soms confronterend. We kijken samen naar je overtuigingen en gedragingen en onderzoeken waar het vandaan komt. Ook kijken we of het de moeite waard is om het te behouden of dat het tijd wordt om het te vervangen door iets nieuws. Vervangen door overtuigingen en gedragingen die van jou zijn en nu bij je passen, bij wie jij wilt zijn.

De antwoorden in jou vrij laten komen

Het is mijn overtuiging dat de antwoorden op jouw vragen al in je zitten. Iets in jou, weet het al. Samen gaan we op zoek naar de juiste vragen, zodat ook de juiste antwoorden vrij kunnen komen. Bij voorkeur doe ik dit in de natuur. Samen wandelen we over de paden in de natuur, op zoek naar de juiste weg voor jou. Daarnaast maak ik gebruik van systemisch werk. Waarin we samen, met andere mensen die ik begeleid, door jullie ingebrachte vraagstukken behandelen.

Bij het vinden van jouw antwoorden is het zo van toegevoegde waarde om met andere mensen in gesprek te gaan die een soortgelijke ervaring hebben. Ik werk vanuit mijn eigen ervaringen en de scholing die ik heb ontvangen. Dit combineer ik op de voor jou juiste manier. Alles met open hart en ziel.